Nu får du tillgång till iBoxen – ett hållbart sätt att ta emot och returnera paket!

Under vecka 5 sätter vi upp leveransboxar utanför tre av Hässelby Hems fastigheter. Alla som bor nära kan använda dessa. Genom att nyttja leveransboxen, som står utomhus och är tillgänglig dygnet runt, kan du enkelt och bekvämt ta emot dina e-handlade varor nära din bostad.

Boxarna sätts utanför:

Enspännargatan 53

Maltesholmsvägen 93

Mäster Karls Väg 7

 

När du beställer något på nätet och ska välja leverans så kommer iBoxen upp som ett alternativ, förutsatt att du bor i närheten av en box.

 

– Vi ser att e-handel bara växer och vill underlätta för våra hyresgäster att handla smart och hållbart. Tanken är att det ska bli som ett utlämningsställe precis runt knuten, säger Carl Talling projektledare på Hässelby Hem.

 

Det är framför allt Hässelby Hems hyresgäster som kommer att hämta sina paket i de nyuppsatta boxarna, eftersom de bor närmast, men alla som vill kan använda dem.

– Våra hyresgäster ska inte behöva störas av spring vid boxarna, så vi placerar dem på ett sätt som undviker det. De kommer oftast att stå vid en fasad eller helt fristående, säger Carl.

Till skillnad från andra liknande tjänster är iBoxen tillgänglig dygnet runt eftersom de står utomhus. Det innebär att transportörerna kan anpassa sina leveranser till när det är mindre trafik eller köer och på så sätt dra ner på både utsläpp och trängsel.

Detta är en del av vårt hållbarhets- och digitaliseringsarbete. Det känns väldigt kul att bidra till den här utvecklingen, avslutar Carl.