För att kunna söka bostad hos Hässelby Hem måste du uppfylla våra uthyrningskrav:

Hässelby Hem vill skapa ett tryggt och trivsamt boende i levande bostadsområden och i samverkan med övriga samhällsaktörer.

Som hyresgäst måste du uppfylla vissa fastställda urvalskriterier. Dessa urvalskriterier grundar sig på erfarenhet och vår vision om ett långsiktigt och tryggt boende för alla.

  • Du måste ha en stadig inkomst som innebär att din årsinkomst före skatt är minst 4 gånger årshyran. Om du har en hyra på 7 000 kr/mån ska du alltså tjäna minst 336 000 kr/år före skatt. (12 x 7 000 x 4)
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar
  • Du måste ha goda referenser från tidigare boende, till exempel nuvarande eller tidigare hyreskontrakt eller ett av fastighetsägaren godkänt andrahandskontrakt. Är du tidigare villaägare eller bostadsrättsägare ska du kunna uppvisa handling där villa/bostadsrätt lämnats till mäklare för försäljning.
  • Hässelby Hem godtar inga borgenärer
  • Hässelby Hem godkänner inte studiemedel eller försörjningsstöd som inkomst

I samband med prövning för uthyrning kommer en kreditupplysning att tas på dig.

Din ansökan läggs i en intressebank för varje sökt lägenhet. Något strikt kösystem tillämpas inte. Vi har inga förturer.

För att anmäla ditt intresse för en ledig lägenhet måste du först registrera dig och ange ett lösenord. När du gjort detta kan du logga in på Mina sidor och anmäla ditt intresse. Om du blir aktuell för en lägenhet återkopplar vi till dig. 

Registrera dig här!

 

 

Det finns tjänster på internet som lovar att fixa lägenhetskontrakt mot betalning. Dessa tjänster har vi inget att göra med och vi kan inte garantera att du som köpt tjänsten får ett kontrakt hos oss. Våra lägenheter förmedlas endast via våra kanaler.