Hässelby Hem 15 år!

För 15 år sedan, år 2008, förvärvade Wallfast ett stort antal fastigheter i Hässelby och bildade Hässelby Hem. Med drygt 2 400 bostäder i beståndet är idag Hässelby Hem den största fastighetsägaren i Hässelby i västra Stockholm.

Placeholder-bild

Det hela startade med att Wallfast förvärvade ett stort antal fastigheter när Allmännyttan i Stockholm sålde av en del av sitt bestånd i Hässelby. Ett bolag med lokal förankring i namnet startades, Hässelby Hem, och ett lokalkontor sattes upp. 2012 fick man möjlighet att förvärva ett ytterligare stort bestånd, vilket landade i dagens portfölj om 2 448 bostäder i 29 fastigheter. Det gör Hässelby Hem till den största fastighetsägaren i Hässelby.

De flesta fastigheterna i beståndet är stora med ca 4-5 trapphus per byggnad. Det kräver en omfattande organisation för att sköta underhållet. Idag är det fyra fastighetsförvaltare som sköter om husen, med hjälp av flera fastighetsskötarbolag. På kontoret arbetar även två hyresadministratörer, en koordinator och områdeschef Peter Leskinen.

- Jag kom in för 3 år sedan från fastighetsbolaget Einar Mattsson. Jag såg fram emot utmaningen att ta hand om ett så stort bestånd fastigheter, säger Peter. Här handlar det mycket om ta hand om hyresgästernas behov och bemöta olika frågor. Vi har satsat mycket på den sociala hållbarheten och startat samarbeten tex med Stadsmissionen för att hjälpa de som är utsatta att få bostad. Vi har också särskilt inriktat oss på förebyggande insatser genom att stödja aktiviteter för barn och ungdomar som bor i våra hus, så de får en god start i livet.

Dessa aktiviteter omfattar Läxhjälpen, Friidrottsskola, Sambafotboll, Tomtesmyg, Nattvandringar mm. Unga på Operan har under många år arbetat med barn i närliggande Smedshagsskolan för att sprida kulturen och visa på möjligheterna till olika yrkesval.

- Samarbetet med Operan har varit helt fantastiskt, säger Peter. Och vår Läxhjälpsgrupp på Smedshagsskolan visade så goda resultat förra läsåret: 100 % av eleverna i vår grupp, som innan riskerade att inte få gymnasiebehörighet, lyckades! De är 15 ungdomar som tack vare detta har bättre förutsättningar för framtiden. Och vi har haft dessa grupper i mer än tio år. Man blir rörd när man tänker på vilken effekt det får.

Energieffektiva fastigheter

Många projekt genom åren har självklart varit att rusta upp fastigheterna och effektivisera arbetet. En stor satsning på energieffektivisering har bland annat skett på Friherregatan, där man helt kopplat bort från fjärrvärmenätet och nu värmer husen med värmepumpar från bergvärme. En stor vinst, både ekonomisk och hållbarhetsmässig. Under 2021 byttes även alla fönster i samma fastigheter vilket sparar 66 000 kwh/år.

- Det är så klokt att göra dessa investeringar som både blir till gagn för kalkylerna och för miljön. Jag är tacksam för att arbeta inom en koncern med sådan tydlighet om dessa värden. Men visst har vi stora utmaningar också, fortsätter Peter. Bland annat måste vi byta ut en sopsugsanläggning som finns under marken under hela Smedshagenområdet. Den tekniska livslängden är utgången eftersom dessa hus byggdes på 80-talet. Vi får ta en bit i taget och hålla på under flera år. Men det är ju det som är fastighetsförvaltning och med mitt superproffsiga team, som nu är fulltaligt, är jag säker på att det kommer gå utmärkt, avslutar Peter.

- Jag mycket stolt över den fina utveckling som varit för företaget och ser med tillförsikt på framtiden för Peter och hans medarbetare, säger Mikael Eskils, VD Wallfast.

Hässelby Hem i siffror

  • 8 medarbetare
  • 158 888 kvm BOA (boarea)
  • 195 trapphus
  • 29 fastigheter
  • 3 840 kontrakt
  • 2 448 bostäder
  • 32 sociala kontrakt (med Stadsmissionen och Stockholms Stad, vilket bidrar till företagets mål att 1 % av lägenhetsbeståndet ska vikas till sociala ändamål)

Områdeschef Peter Leskinen och en av våra fina innergårdar i Smedshagen.

logotyp

Dataskyddspolicy

Copyright 2024 Hässelby Hem AB
alla rättigheter reserverade