Låt barnen upptäcka friidrott – nästa sommar är det dags igen!

En dag mitt i sommaren möttes vi av glada, peppade barn när vi besökte friidrottsskolan på Hässelby IP. Här får barnen chansen att prova på friidrott och träffa nya och gamla kompisar.

Placeholder-bild

– Jag sprang på 15,40! Wow! Jag slog mitt förra rekord jättemycket! Alltså wow! ropar en pojke när han sprungit i mål efter häcklöpningen.
– Vi tävlar inte mot varandra, påminner en flicka.
– Jag vet, vi tävlar mot oss själva, svarar pojken glatt.

Det är en fredag i början på juli och veckans sista dag på Hässelby SK:s friidrottsskola är i full gång. Det doftar nyklippt gräs och sommarregnet hänger i luften, utan att på riktigt bryta ut.
– Vi har haft en jättebra vecka med bra väder, glada barn och god mat. För några av barnen är det första gången de deltar, men många har också varit med flera somrar innan, säger Frida Hafström, en av huvudledarna för friidrottsskolan.

Friidrottsskolan är en årlig satsning från friidrottsklubben Hässelby SK. Här får barn mellan 7 och 14 år vara med och prova på friidrottens olika grenar så som höjd- och längdhopp, löpning, spjutkastning och kulstötning. Deltagarna kan anmäla sig till en eller flera veckor och under dagen bjuds det på lunch och mellanmål. Skolan startar klockan 9.00 och slutar klockan 15.00 – men för de föräldrar som behöver jobba kan barnen lämnas redan klockan 8.00 och hämtas 16.00.

– Sommarloven är långa och ska fyllas upp med något. Här får barnen upptäcka friidrotten och träffa andra barn med spring i benen, säger Frida Hafström.

Hässelby Hem är med och sponsrar skolan, vilket också innebär att hyresgästerna bjuds på mer än halva anmälningsavgiften. För två sjuåriga hyresgäster är det första gången de är med – men inte sista.
– Jag vill gå nästa år också, säger en flicka i kön till spjutkastningen. Hon tycker att veckans roligaste grenar har varit längd- och höjdhopp.
– Jag tycker att kasta spjut och springa var bäst, säger pojken bakom henne.

Livia Salov Klaesson är en av årets ledare och deltog själv i friidrottsskolan varje år när hon var liten.
– När jag var för gammal för att fortsätta gick jag vidare till att bli ledare. Jag tycker att det är en viktig satsning för att få barn att röra på sig mer. Det kan starta ett intresse hos dem och kanske vill de fortsätta med friidrott även efter det här, säger Livia Salov Klaesson.


Vill du att ditt barn ska få chansen att testa på friidrott? Håll utkik i vår när anmälan för nästa års friidrottsskola öppnar.

Foto: Friidrottsskolan

logotyp

Dataskyddspolicy

Copyright 2023 Hässelby Hem AB
alla rättigheter reserverade

Till toppen